6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Yunan yazar kültür elçisi

Yunan yazar Kalomıs Alexsandros, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'i makamında ziyaret ederek kendi imkanlarıyla çıkardıkları "Travelling Türkiye" adlı kitabı hediye etti.

Yunanistan'ın Evia adasında yaşayan yazar Kalomıs Alexsandros, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerini fotoğraflarla tanıtan "Travelling Türkiye" isimli bir kitap çıkardı. Kitabını tanıtmak amacıyla Türkiye'ye gelen Yunan yazar Kalomıs Alexsandros, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'i makamında ziyaret etti. İlk etapta 10 bin adet basılan kitabını sponsor bulması halinde ücretsiz dağıtmayı düşündüğünü belirten Alexsandros, "Kitabımda Türkiye'nin önemli turizm merkezleri olan Kapadokya, İstanbul, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'i tüm detaylarıyla eski ve yeni resimleriyle anlattım. Bu kitabı hazırlarken ticari boyutunu hiç düşünmedik, bu eseri kendi imkanlarımızla kendimizi Türk ve Yunan turizm elçisi gibi görerek hazırladık. Bu kitap Yunanistan'da 10 bin adet basıldı ve şimdiye kadar bin adet satıldı" dedi.
Yunanistan'da ve Türkiye'de kitap için olumlu tepkiler aldığını anlatan Alexsandros, önümüzdeki aylarda Yunanistan'da yaşayan Türkler hakkında yeni bir kitap çıkartacağını söyledi.

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ise, Kalomıs Alexsandros'a teşekkür ederek, "Gerçekten Yunan bir yazarın Türkiye'yi tanıtması bizleri çok mutlu etti. Kendisi de zaten bir turizm elçisi gibi çalışıyor. Umarım ilerleyen yıllarda bu dostluk bağlarını daha da kuvvetlendirebiliriz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 11:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?