3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Zachau, Kapadokya'da ağaç dikti

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, ekonomik krizin Türkiye'de en az turizm sektörünü etkilediğini belirterek, işsizlik sorununun çözümü konusunda hükümetin ciddi çalışmalar yaptığını kaydetti.

Dünya Bankası'nın Kayseri'de destek verdiği kırsal kalkınma projelerini incelemek üzere bankanın Ankara ofisi çalışanları ve ABD'den gelen yetkililer ile birlikte Kapadokya bölgesine gelen Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, burada ağaçlandırma çalışmalarına destek verdi.

Heyet ile birlikte Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Göreme-Avanos arasında bulunan alandaki ağaçlandırma çalışmalarına katılan Ulrich Zachau, burada fidan dikti. Hayatında ilk kez kürekle çalıştığını belirten ve köylü kadınların yardımıyla fidan diken Zachau, Kapadokya'daki ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ulrich Zachau, Türkiye ile birlikte tüm dünyanın şu anda ekonomik kriz ile boğuştuğunu ve krizin bitmesi ile birlikte dünya ekonomisindeki büyümenin yeniden başlayacağına inandığını kaydetti. Türkiye'de özellikle işsizlik konusunda önemli bir sıkıntının olduğunu vurgulayan Zachau, "Hükümetin işsizlik oranını düşürmek için gerçekten çok ciddi çalışması var. Sanırım kısa sürede bu sorunun üstesinden gelecekler" dedi.

Kapadokya'daki turizm işletmelerini ziyaret ederek buradaki işletmeciler ile ekonomik kriz değerlendirmesi de yaptığını belirten Zachau, turizmcilerin kendisine ekonomik krizden etkilenmediklerini söylediğini aktardı. Bundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Ulrich Zachau, ekonomik krizin ne zaman biteceğini soran gazetecilere de, "Bunu ben de bilmiyorum" şeklinde cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 13:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?