3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Zafer Bayramı'na renkli kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü Nevşehir'de coşku ile kutlandı.


Kutlamalar kapsamında Nevşehir'de düzenlenen etkinlikte, Jandarma Komutanlığı Jandarma At-Köpek Eğitimi Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda eğitilen köpeklerin gösterileri büyük ilgi gördü. Patlayıcı ve uyuşturucu madde aramalarının yanı sıra kapkaçlarda etkin bir görev yapan eğitimli köpeklerin gösterileri ilgiyle izlendi.


30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Bayram kutlamaları daha sonra Türk Telekom binası önünde devam etti.


Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Jandarma Komutanlığı Jandarma At-Köpek Eğitimi Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda özel olarak eğitilen köpekler tatbiki olarak uyuşturucu ve patlayıcı madde araması yaptı. Kapkaç olaylarının önlenmesi amacıyla eğitilen Alman Çoban köpeği Zorka'nın gösterisi nefes kesti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 14:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?