3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Zam teklifine tepki!

Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, hükümetin memurlar için teklif ettiği maaş zammı oranını “Dağ fare doğurdu.” şeklinde yorumladı.

Hükümet ile kamu sendikaları arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir bir basın açıklaması yaptı. Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve yöneticilerinin de katıldığı basın açıklaması Memur-Sen Nevşehir il binası önünde gerçekleştirildi.

Burada konuşan Mustafa Özdemir, toplu sözleşme görüşmelerinde, 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde hizmet kollarının teklifleri üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığını belirterek Kamu İşveren Heyeti'nin, hizmet kolunu ilgilendiren birçok teklifi genel toplu sözleşme kapsamına alırken, doğrudan kamu görevlilerini etkileyen ve toplu sözleşme masasına getirilen bazı tekliflerle ilgili olarak, mali ve sosyal hak kapsamında olmadığı yönünde görüş beyan ettiğini söyledi.

Bu yaklaşımın Kamu İşveren Heyeti’nin yeterince sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadığını, aksine teklifleri reddetme anlayışı üzerine politika geliştirdiğini gösterdiğini kaydeden Özdemir, Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacaklarını, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar da mücadele edeceklerini vurguladı.

2012 enflasyon seyrinden yola çıkarak hükümetin teklifini değerlendirdiklerinde, teklifin ne kadar anlamsız ve mesnetsiz olduğunu gördüklerini belirten Memur-Sen İl Temsilcisi Özdemir, 2012 yılının ilk çeyreğinde enflasyonun yüzde 3.05 olduğunu hatırlattı. Karşılarına çıkan bu tekliften sonra, toplu sözleşme masasının gecikmiş olmasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Özdemir, ilk dört ayda yüzde 3.05’e ulaşan bir enflasyon olduğunu ve getirilen teklifin dört aylık enflasyonu karşılamaktan bile uzak kaldığını söyledi.

Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir şöyle konuştu:

“Hükümet getirdiği teklifle, yangından mal kaçırır gibi çıkardığı 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ortaya çıkardığı adaletsizliği ve mağduriyeti giderecek yeterli ve gerekli oranın da uzağında kalmıştır. Masaya, 666 sayılı KHK mağduru öğretmenleri, öğretim elemanlarını, hekim dışı personeli ve din görevlilerini memnun edecek, hükümetin hatasını telafi edecek bir öneri gelmemiştir. Hükümetten, en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makası açan bu hatayı bir an önce düzeltmesini istiyoruz.Bir noktayı daha dikkatlerinize sunmak istiyorum. Tarihte ilk kez, kamu görevlileri 5 aydır zamsız maaş almaktadır. Memur-Sen olarak, gecikmenin sorumlusu olan hükümet, gecikmeden kaynaklanan mağduriyeti giderecek gecikme zammı farkını bir an önce ödemelidir.Buradan bir çağrıda bulunuyoruz. Hükümet artık kamu görevlilerinin maaş zamları gündeme geldiğinde mali disiplin, bütçe disiplini, ekonomik sınırlılık kavramlarını bir kenara bırakmalıdır. Üst düzey sivil bürokratlara bir kalemde 772 lira, üst rütbeli askeri personele 336 lira veren, sermayeye tek kalemde 2 milyar liralık teşvik hediye eden hükümetten, kamu görevlilerini motive edecek, teşvik paketi oluşturacak teklifler istiyor ve bekliyoruz. Kamu görevlileri ihsan ya da lütuf beklentisi içerisinde değildir. Kamu görevlileri emeklerinin karşılığı olan ve yedi düvele övünerek anlatılan Türkiye ekonomisinin altından rahatlıkla kalkabileceği bir zam oranı teklifi beklemektedir. Bu teklifler için, dağ fare bile doğurmamıştır diyoruz. Hükümetten masaya dağın fare değil dağın aslan doğuracağı bir teklif bekliyoruz.”

Özdemir’in konuşması sırasında memurlar 'Hükümet Şaşırma Sabrımızı Taşırma' ve 'Toplu Sözleşme Hakkımız Söke Söke Alırız' şeklinde sloganlar attı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 18:39:28
Güncelleme :15 Mayıs 2012 Salı 18:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?