4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Zorunlu eğitim için çalışmalar tamam

Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorunlu okul öncesi eğitime başlama kararı ile birlikte, 2009-2010 eğitim döneminde 9 yıllık zorunlu eğitime geçilecek 30 pilot ilden biri olan Nevşehir'de hazırlıklar tamamlandı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bir kararla önümüzdeki yıllarda Türkiye'de okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirileceğini ve bunun ilk uygulamasının 2009-2010 eğitim döneminde Türkiye'de 30 pilot ilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Kırklareli, Kütahya, Muğla, Rize, Sakarya, Sinop, Tunceli, Uşak, Yozgat, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Ardahan, Yalova, Kilis, Konya, Hatay, Ağrı ve Van ile birlikte Nevşehir'in de bu pilot illerden biri olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Fatsa, bu kapsamda Nevşehir'de ailelerin 60-72 aylık çocuklarını okul öncesi eğitime göndermelerinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Bakanlığın okul öncesi eğitime büyük önem verdiğini vurgulayan Fatsa, bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalarla birlikte Nevşehir'de okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 90'lar seviyesine çıkarıldığını ve bunun Türkiye ortalamasında önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Fatsa, "Pilot illerden biri olan şehrimizde konuyla ilgili gerekli hazırlıklarımız büyük ölçüde tamamlandı. İl merkezi ile birlikte ilçe ve beldelerimizde bir problemimiz yok. Sadece bazı köy okullarında eksikliklerimiz var. Bununda tamamlanmasıyla 2009-2010 eğitim döneminde uygulamayı başarıyla gerçekleştireceğimizi umuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 13:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?