18
Mayıs
2024
Cumartesi
HACIBEKTAŞ - NEVŞEHİR

İsveçli gezginin kamyoneti Hacıbektaş'ta yandı

Yanına aldığı çok sayıda hayvan ile tarihi İpekyolu üzerindeki ülkeleri gezen İsveçli Roland Charles, mangalda et pişirirken kamyonetini yaktı. Nevşehir’in Hacı Bektaş İlçesi’nde hayvanları ile birlikte mahsur kalan Charles, yardım bekliyor.
Kamyonetinin arkasına taktığı karavanda; 2 deve, 1 şahin, 1 eşek, 4 köpek, 5 koyun, 4 keçi, 12 tavuk ve 2 ördek besleyen ve 1981 yılından beri İpekyolu üzerindeki ülkeleri gezerek yaşamını sürdüren Roland Charles, bir süreden beri konakladığı Nevşehir’in Hacı Bektaş İlçesi’ne bağlı İlicek Köyü’nde, talihsiz bir yangın sonucu zor durumda kaldı.


Türkiye’ye üç ay önce geldiğini söyleyen Roland Charles’in VS-55277 plakalı kamyoneti, yaktığı mangaldan sıçrayan kıvılcımların neden olduğu yangında tamamen kullanılamaz hale geldi.
Beslediği develer ve diğer hayvanlarla ilgi çeken, konakladığı bölgelerde çocukları develeri ile gezdirip sevgilerini kazanan Roland Charles, yeni bir kamyonet alabilmek için yardım beklediğini ifade ederek, ’1981 yılından beri İpekyolu ülkelerini sürekli geziyorum. Türkiye’den Irak’a gidip, oradaki çocuklara yardım etmek istiyorum. Hayvanları çeken kamyonetim yandı. Yeni bir kamyonet alacak maddi gücüm yok. Beslediğim hayvanları taşımam için yeni bir kamyonet almak istiyorum. Hayırseverlerin yeni bir kamyonet almam için yardımlarını bekliyorum" dedi

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 13:20:11
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kuzey IP: 85.99.37.xxx Tarih : 10.09.2005 15:17:10
Roland Charles in başına gelen kazanın benim kendi köyümde olmasına çok üzüldüm.Durumu iyi olan hayırseverlerin kendisine yardım edeceğimden şüphem yok , bu arada resimde yanında duran rahmetli bekteş emminin oğlu salim gibi geldi bana??mail adresim Blknt_Kuzey@hotmail.com , herkeze selamlar ..