6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

"Aşıkların Dilinden' CD'si çıktı

Sivas Valiliği, geleneksel sanatlardan biri olan aşıklık geleneğinin yeni nesillere aktarılması, sevdirilmesi ve yaşayan aşıkların desteklenmesi amacıyla 17 aşığın kendi sesinden türkü ve şiir CD'si çıkardı.

Osmanağa Konağı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Veysel Dalmaz, kültür kenti Sivas'ın önemli bir geleneğinin de aşıklık olduğunu söyledi. Kendilerinin desteği ile Sivas'ta yaşayan 17 aşığı bir araya getirdiklerini ve türkü ile şiirlerin bulunduğu "Aşıkların Dilinden' adlı CD çıkardıklarını belirterek, "Amacımız hem yaşayan aşıklarımıza destek vermek, hem de gelecek nesle önemli bir eser bırakmanın yanı sıra aşıklık sevgisini genç nesillere anlatmaktır. Çıkardığımız CD'lerin geliri ile aşıklarımızı destekleyeceğiz. Şuan 17 aşığımız yer aldı. Ancak devamında sırası ile tüm aşıklarımıza da böyle CD yapacağız" dedi.

Vali Dalmaz, Sivas'ta faaliyet gösteren iki ayrı aşık derneğinin birleştirilmesini de isteyerek, "Bunun için Aşıklar Konağı yaparak, tüm aşıklarımızı bir çatı altında toplayacağız" dedi.

Tanıtımın ardından toplantıda hazır bulunan aşıkların bazıları türkü , bazıları da şiir dinletisi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?