3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

"Kartal'ı savaşarak yeneceğiz!"

Turkcell Süper Lig'in lideri Sivasspor, hafta sonunda kendi evinde oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarına bir günlük aradan sonra başladı.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş maçını savaşarak alacaklarını söylerken, kendisine verilen 4 maçlık cezayı da eleştirdi. Bu arada antrenmana gelen Sivas Bağımsız Belediye Başkan adayı Mustafa Mithat Talay, futbolculara baklava ikram edebilmek için renkli görüntüler oluşturdu.

Ankaragücü maçı sonrasında izin verilen futbolcular, bugün Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde toplandı. Uygun nezaretinde yapılan antrenmanda futbolcuların neşeli oldukları gözlendi. Düz koşu ile başlayan çalışma, yarım sahada çift kale maçla tamamlandı. Antrenmana sakat olan Hayrettin Yerlikaya ile baldırında çekme olan kaptan Mehmet Yıldız haricinde tüm futbolcular katıldı.

Antrenmana gelen Sivas Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mustafa Mithat Talay, yanında getirdiği bir tepsi baklavayı futbolculara ikram etmek istedi. Futbolcuların koştuğu sırada tabaklara koyduğu baklavaları vermek isteyen Talay'ın, futbolcuların peşine koşması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Talay, görevliler tarafından ikaz edilirken, Sivasspor'u çok sevdiğini, Beşiktaş maçı öncesi futbolcuların moral bulmaları için baklava getirdiğini söylerken, amacının antrenman düzenini bozmak olmadığını kaydetti.

Diğer taraftan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Ankaragücü galibiyeti ile moral depoladıklarını belirterek, "Ankaragücü gibi hem ligdeki konumu itibari ile çok zor bir deplasmandan 3 puan alarak dönmek hem de oynadığımız futbolla güzel şeyler yapmış olmak bizim adımıza sevindirici. Kazanmak istiyorduk. Yaşadığımız 2-3 haftalık gerginliği üzerimizden atabilmek ve yürüdüğümüz bu yolda bize Anadolu'dan birçok insanın destek verdiği ortamda başarmamız gerekenleri başarabilme adına oradan galibiyetle dönmemiz gerekiyordu. Nitekim onun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Zor bir Beşiktaş maçı ile oynayacaklarını kaydeden Uygun, bu maçı savaşarak alacaklarını söyleyerek, "Beşiktaş, son dönemde bulunduğu konum ve oynadıkları futbol itibari ile çok önemli bir noktada. Biz de takım olarak o kora kor mücadeleye hazır durumdayız. O savaşı, mücadeleyi sahada en iyi şekilde vermek istiyoruz. Bütün bireysel yetenekleri sergilemek istiyoruz. Sivas'ta Sivaslılara hem dostluğu gösterme adına maça karanfillerle gelmelerini, maçın sonucu ne olursa olsun alkışlarla Beşiktaş camiasını uğurlamalarını istiyoruz. İzleyecekleri futbol ile Sivasspor'dan gurur duymalarını başarmak istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan şampiyonluk anketlerinde Beşiktaş'ın favori gösterilmesinin değerlendirmesini de yapan Uygun, "4 yıldır Turkcell Süper Lig'de çok kısıtlı platformda buralara gelen bir Sivasspor var. Markalaşma yolunda büyük hamleler yapan bir Sivasspor var. Bunun yanında yüzyıldır birçok başarılara imza atmış 4 büyük takım var. Bunların olduğu bir ortamda bizlerin tabi favori çıkma ihtimali yok ama ben onu daha önce de söyledim. Yaşlılar sırayla ölür, gençler ara sıra. Büyük takımlar bizi her sefer yener, biz onları ara sıra. İnşallah bu ara sıralar, yürüdüğümüz yolda şu anda denk gelir ve biz o güzelliği yaşarız. Anadolu'da futbol adına yeni bir değişim, sistem ve yapılanma var. Bu anlamda Sivasspor geçen yıl şampiyon olabileceğini gösterdi, bu sezon da o yüklendiği misyonu yerine getiren, şampiyonluk yolunda duruşu, yürüyüşü ve yaptıklarıyla başarmaya çalışan bir Sivasspor var. Bunu başarma adına mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Ama bu yolda bu kısıtlı imkanlarla, dualarla, desteklerle yürüdüğü bu yolda
şampiyon olamasa bile, Sivasspor benim için şampiyondur. Herkesin gönlünde olduğu gibi" dedi.

PFDK'nın Ankaraspor maçından sonra kendisine verdiği 4 maçlık cezayı da değerlendiren Uygun, şaşkınlık yaşadığını söyledi. Karara itiraz edeceklerini kaydeden Uygun, kendisinin emsal gösterilmesi konusunda böyle bir şeyin olmayacağını vurguladı.

Bu arada, yarın çift antrenman yapacak olan Sivasspor'da öğleden sonraki antrenmanın ardından kulüp kapılarının tüm basın ve ziyaretçilere kapatılacağı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 21:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?