3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

"Okumanın Sevincini" kutladılar

Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri, "Okumanın Sevincini" hazırladıkları gösterilerle kutladı.

Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Behram Ceran ve sınıf annesi Özlem Kuru'nun da destekleriyle hazırlanan gösterilerle farklı bir gün yaşadı. Aylar öncesinden hazırlık yapan öğrenciler için okulun spor salonunda okuma bayramı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan sınıf öğretmeni Behram Ceran, okumaya geçen öğrencileri ödüllendirmek , kendilerine olan güveni artırmak amacıyla okuma bayramı tertip ettiklerini söyledi. Ceran, "Bugün okuma bayramınızdır. Okudukça bilgileriniz artar.Okuyarak haklarınızın ve ödevlerinizin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece bir insana, iyi bir yurttaş olmak için ilk adımı atmış olursunuz. "dedi

Öğrenci velilerine de seslenen Ceran, insanlığın mutluluğunu ve dünyanın güzelleşmesinin çocukların iyi yetişmesine bağlı olduğunu belirterek, çocukların eğitimine önem verilmesini istedi. Öğrencilerin okuma sevincinin yanı sıra kendilerine olan güven ile sahnede performanslarını görmek istedikleri dile getiren Ceran, programın hazırlanmasında öğrenci velilerinin ve sınıf annesinin büyük katkısı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Hasan Koçak ise, öğrencilerin bu tür faaliyetlerle kendilerine olan güveninin arttığına dikkat çekerek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Koçak, öğrencilerin anne ve babalarının da çocuklarına sahip çıkmalarını ve çocuklarıyla yakından ilgilenmelerini tavsiye etti.

Yapılan konuşmaların ardından sınıf öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda öğrenciler gelin kaynana atışması, delikız oyunu, gelin halayı, Nasrettin hoca, halk oyunlarını sergiledi. Minik öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından öğrencilerin sahnede göstermiş olduğu performans veliler tarafından ayakta alkışlandı.

Programın sonunda sınıf öğretmeni Behram Ceran tarafından okumaya geçen öğrencilere kitap hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?