3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

"Valimiz gitmesin!" imza kampanyası

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın görevine tekrar iade edilmesi için Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın geçtiğimiz günlerde açıklanan son kararname ile merkeze alınması, kentte bazı sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Vali Veysel Dalmaz'ın merkeze alınmasına tepki gösteren Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği, imza kampanyası başlattı. 3 yıldır kentte görev yapan Vali Dalmaz için "Valimizi İstiyoruz" adlı imza kampanyası başlatan dernek yetkilileri, Kent Meydanı'na masa kurarak vatandaşlardan imza topladı. Kampanyada imza toplayan dernek üyesi Aşık Zeki Karasu, Vali Veysel Dalmaz için yazdığı şiiri okuyarak 3 gün sürecek kampanyada toplanan imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceklerini söyledi.

Kampanya ile ilgili dernek adına bir açıklama yapan Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Basın Sözcüsü Buket Doğan ise, Vali Veysel Dalmaz'ın merkeze alınmasından dolayı çok üzüldüklerini belirterek, "Biz Sayın Valimiz Veysel Dalmaz'ı çok yakından tanıyan bir dernek olarak, Sivas kültürüne yapmış olduğu katkı ve hizmetlerden dolayı minnet borçluyuz. Sivas'ta bulunan tüm sivil toplum örgütlerini ve Sivas halkını göreve çağırıyoruz. Sivas halkının "Valimizi İstiyoruz" kampanyasına katılmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 10:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Oan POLAT IP: 78.162.196.xxx Tarih : 21.06.2009 12:07:22

Bu kampanyaya arkadaşlarla imza attık kesinlikle gitmemeli sivas Sn.Lütfullah Bilgin ve Sn.Veysel Dalmaz ile en güzel günlerini geçrmştir gitesine kesinlikle karşıyız göndermeyede niyetimizyok.