3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Fikret Ünsal, basının görevini yapabilmesinin temel şartının basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu belirterek, "Demokrasimiz geliştikçe basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da kalkacaktır" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ünsal, basının, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi. Ünsal, "Geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren Sivas basını, kentte sorumluluklarını başarıyla yerine getirmiştir. İlimizin kalkınması yönünde Sivas basını üzerine düşen görevi, sorumluluk bilinci içerisinde yapmaktadır. Bu meslekte görev yapan tüm arkadaşlarımızın Sivas'a hizmet düsturuyla çalıştığı göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.

Kamu adına fedakarca görev yapmaya çalışan basın çalışanlarının ne yazık ki bugünlerinin mutlulukla kutlayamadıklarını da söyleyen Ünsal, yeni çıkan yasalarla çalışanların çalışma şartlarının zorlaştırıldığını söyledi.

Ünsal, gazetecilikte en önemli konunun meslek ilkeleri olduğunu dile getirerek, "Sivas'ın çok köklü bir basın geçmişi vardır. Sivas'ın gazetecilik geçmişinde meslek ilkeleri, ahlak kuralları her zaman ön planda olmuş ve buna özen gösterilmiştir. Üzülerek belirtiyoruz ki, her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de bu ilkelerin dışına çıkan çok az sayıda kişi vardır. Gerçek gazeteciler geçmişte olduğu gibi bugün de bunları aralarında barındırmayacaktır. Kamuoyu bunu böyle bilmelidir. Sivas Gazeteciler Cemiyeti olarak bu ilkelerin takipçisi olacağız. Anadolu'da zor koşullarda kamu hizmeti yapan meslektaşlarımızın sorunlarının çözüldüğü, 'Çalışan Gazeteciler Günü' etkinliklerini daha mutlu bir şekilde geçirebilmek ümidiyle, bütün meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.110.xxx Tarih : 11.01.2009 09:25:41

fikret başkan yerden göğe kadar haklı. gazetecilerin büyük sorunları var ve hakları her geçen gün kısıtlanıyor. teşekkür ederim kendilerine. HABER58