7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

100 yıllık su problemi çözüldü

Sivas'ın Gölova İlçesi'ne bağlı Gözören Köyü'nün yaklaşık 100 yıldır devam eden içme suyu ve sulama suyu problemi çözüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Gözören Köyü Yardımlaşma ve Geliştirme Dernek Başkan Yardımcısı Kemal Özer, köylerinin 100 yıllık içme ve sulama suyu problemini çözdüklerini belirterek, "Petekli dere mevkiinde yaklaşık 850 metre derinliğinde bulunan su kaynağında 1 ay inşaat çalışmaları neticesinde çıkardık. Köyümüzün içme ve sulama suyu sıkıntısını çözdük. Yapmış olduğumuz projeyi 3 kısama ayırdık. Projelerimizin birinci kısmında içme suyu, ikinci kısmında sulama suyu ve üçüncü olarak bizim için en önemlisi paketleme sistemine geçmektir. Derneğimiz ve köy muhtarlığımız çalışmaları neticesinde suyumuzu Türkiye'ye tanıtmak için paketleme projesini devreye koyacağız" dedi.

Bunun için gereken çalışmalarımızı başlattıklarını da kaydeden Özer, "Köyümüze getirmiş olduğumuz suyun köyde 30 ar tonluk 2 tane depo yaptırdık. Ayrıca 6 kademeli iki adet su motoru koyduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 18:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?