6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

111 köy yolu ulaşıma kapılı

Sivas'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle 111 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

AA muhabirinin Sivas Valiliği Kriz Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde 111 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl merkezine bağlı tüm köy yollarının ulaşıma açık olduğunu belirten yetkililer Divriği, Hafik ve İmranlı ilçelerinde 20'şer, Zara, Yıldızeli, Kangal ilçelerinde 10'ar, Şarkışla, Suşehri ve Gürün ilçelerinde 5'er, Gölova ve Akıncılar ilçelerinde ise 3'er köy yolunun kapalı olduğunu kaydettiler.

Yetkililer, yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirttiler. Kenti çevre illere bağlayan kara yollarının ulaşıma açık olduğunu kaydeden yetkililer, bu yolların ulaşıma açık kalabilmesi için kara yolları ekiplerinin yoğun çaba gösterdiğini bildirdiler.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde 14 yerleşim birimiyle haberleşmenin sağlanamadığını kaydeden yetkililer, Hafik ilçesine bağlı bir köye de elektrik verilemediğini belirttiler. Kentte gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğünü, gündüz saatlerinde ise sıcaklığın eksi 5 derece olarak ölçüldüğünü bildiren yetkililer, don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

 

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 17:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?