2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

113 köyle bağlantı koptu

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 113 köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor.

Önceki gün sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, Sivas İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, köy yollarını açmak için yoğun gayret gösteriyor.

Merkez 16, Altınyayla 3, Divriği 5, Doğanşar 3, Gürün 18, Hafik 7, İmranlı 6, Kangal 15, Şuşehri 4, Koyulhisar 4, Şarkışla 8, Ulaş 6 ve Zara 18 olmak üzere 113 köy yolu ulaşıma kapanırken, Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının biran önce ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalara başladığını söyledi.

İl genelinde karla mücadele çalışmalarında 30 adet greyder, 14 adet dozer, 30 adet kamyon, 14 adet yükleyici, 4 adet kar bıçaklı kamyon ve 4 adet rotatif olmak üzere 100 adet iş makinesinin görev aldığını belirten Kayhan, çalışmaların 200 personel ile titizlik içinde yürütüldüğünü belirtti.

Kapalı köy yollarının gün içerisinde ulaşıma açılacağını kaydeden Kayhan, "İlimizde etkisini gösteren kar yağışı sonrası ekiplerimiz kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için gece gündüz çalışıyor" dedi.

Sivas'ta 780 adet yerleşim yeri bulunduğunu ifade eden Kayhan, "İdaremiz her yıl olduğu gibi bu yılda karla mücadele çalışmalarını başarıyla sürdürecek. Amacımız kırsalda yolu kapalı bulunan bir tek köy bırakmamak" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2011 Pazartesi 18:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?