7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

12 yıldır dinmeyen acı

ŞEHİT ANNESİNİN ANNELER GÜNÜ

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde operasyonda şehit olan Fuat Topal'ın annesi Veziha Topal, Anneler Günü'nde verilen şehitlerin artık durması isteğinde bulundu.

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde 17 Mayıs 1998 de bir operasyonda şehit olan Fuat Topal'ın annesi Veziha Topal, oğlunun en son şehit olmadan bir hafta önce arayıp Anneler Günü'nü kutladığını söyledi. Topal, aradan on iki yıl geçmesine rağmen hâla ilk günkü gibi acısının taze olduğunu söyleyerek anlatılmasının zor olduğunu bildirdi. Oğlunun fotoğrafına sarılan anne Veziha Topal gençlerin şehit olmasına artık bir son verilmesi gerektiğini, bu durumun böyle gitmeyeceğini belirtti. Topal, gözyaşları içerisinde

"Milletin sabrını taşırmasınlar. Geriden 'başın sağolsun' demesi çok kolay. Gelsinler bir de bizim içimize sorsunlar. Bir şehit haberi geldiğinde yaralarımız tekrarlanıyor. Acılarımız daha da derinden sızlıyor. Ne yapıyorlarsa yapsınlar gençlerin şehit olmasını durdursunlar artık. Dağları mı düzlüyorlar, karakolları mı yüceltiyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar artık. Milletin sabrını taşırmasınlar. Bizim acımız bize yetiyor. Başka şehitler istemiyoruz" dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan acılı anne 'başın sağolsun, bir evladı şehit verdik' demenin çok kolay olduğunu, kimsenin bunların hesabını veremeyeceğini ifade ederek, "Bir kerede kendilerinin ciğerleri yansın diyeceğim ama yinede dilim varmıyor" ifadelerini kullandı.

BİR ÇOCUĞUMUN TEZKERESİNİN GELDİĞİ GÜN DİĞERİNİN ŞEHİT HABERİ GELDİ

İki çocuğunu birden askere gönderdiğini, birisi tezkeresini alırken diğerinin şehit haberi aldığını söyleyen Topal, "Birinin tezkereye geldiği gün diğerinin şehit haberi geldi. Ben ne sevinebildim ne de üzülebildim. Oğlumun birine kavuştum birini yitirdim. Ne buldum, ne kaybettim şaşırdım kaldım" diye ağladı.

Vatanın asker istediğini anlatan Topal, şunları söyledi: "Asker olmazsa bu vatanı kim bekleyecek, ne yapacaksınız bu vatanı. Önce sağ olanların kıymetini bilin sonra toprağınızın kıymetini bilin. Bu toprak hepimizin. Hepimiz beklemeye mecburuz ama hakkımızı da beklemeye mecburuz. Ama hainlere fırsat vermek için değil. Ben yavrumu yitirdiysem benim hakkımı verecekler."

ÇOCUKLARIM YANIMA GELECEK ONUN YERİNİ KİM DOLDURACAK?

Yedi çocuğu olduğunu, altı çocuğunun yanında olacağını fakat şehit olan çocuğunun yerini kimsenin dolduramayacağını söyleyen Veziha Topal, sözlerine şöyle devam etti: "Anneler Günü geldi. Ben hepsinin yanımda olmasını isterdim. Hepsi yanıma gelecekler. Ama bir tanesi eksik içinde benim çocuklarımın. Onun yerini kim dolduracak. 12 senedir ben bu acıya dayanıyorum. Kolay mı sanıyorlar bu acıyı?"

MİLLETVEKİLLERİ MİLLETE DÖNSÜN

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal da, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında olanların milletine dönmeleri ve bu acıların bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılmasını istediklerini söyledi.

Bütün annelerin Anneler Gününü kutlayan Hızal, şöyle konuştu: "Biz her zaman diyoruz. Bu acıları bizler yaşadık başka annelerimiz yaşamasın. Onun için biz birlikten, beraberlikten, kardeşlikten yanayız. Malum bugün iki şehidimiz daha var. Ben ailelerine öncelikle baş sağlığı diliyorum. Bütün Türk milletinin başı sağolsun diyorum. Bugün gerçekten çok duygu yüklü bir ortamla Türkiye yine karşı karşıya kalacak. Çünkü o annelerimizin kollarına iki tane evladımızı göndereceğiz. Allah onlara sabır versin. Ama

burada biz her zaman diyoruz 'Vatan Sağolsun' diyoruz. Ama burada birilerinin düşünmesini özellikle de meclis çatısı altındakilerin kendilerine sormalarını istiyoruz. Bunların acılarını sözde paylaşmalarını değil Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletin verdiği iradeyi gerçekten bu ülkede şu an can yakanlara gereken müdahaleyi göstermelerini ve orada bir horoz dövüşü kavgasından ziyade millete dönmesini istiyorum. Millet onları oraya nasıl gönderdiyse onların da milletine kendilerinin dönmesi ve bu acının bir an önce bitirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa bir an önce biz yapılmasını talep ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 12:41:05
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 13:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?