5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

14 aileye gebe süt ineği dağıtıldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Sosyal Riski azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 1. derecede fakir olan 14 aileye, gebe süt ineği dağıtıldı.

İlçe Hükümet Konağı arkasında gerçekleştirilen törene Kaymakam Abdullah Demir, İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, Mal Müdürü Cemalettin Yıldız, İlçe Tarım Müdürü Turgut Atay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Tevfik Coşkun, SYDV mütevelli heyeti ve hak sahipleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Vakıf Müdürü Coşkun, SRAP'ın bir çok aileye destek olduğunu belirterek, "SRAP kapsamında ilçe merkezi ve köylerinden tespit edilen birinci derecede yardıma muhtaç 14 vatandaşımıza geri ödemeli üç ayrı taksit karşılığı 14 adet büyükbaş süt ineği dağıtıldı. Proje kapsamında alınan büyükbaş hayvanlar yerel girişimlerde geriye dönüşümlerden elde edilen paralar ile alındı" dedi.

14 Büyükbaş süt ineği hak sahibi vatandaşlar ise Suşehri SYDV'nin kendilerine sağladığı imkandan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. İnek dağıtım töreninde hak sahiplerine ineklerini Kaymakam Abdullah Demir teslim ederken, ineklerin kulak küpe numaraları yine Kaymakam Abdullah Demir tarafından çekilişle vatandaşlara verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?