26
Nisan
2024
Cuma
SİVAS

14 hükümlü fidan dikecek!

Sivas'ta değişik mahkemelerin çeşitli tarihlerde verdiği kararlar ile 2 yılın altında hapis cezaları alan 14 hükümlü Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalandırıldı.

Bu kişilere verilen hapis cezaları, yasa kapsamında fidan dikimi cezasına çevrildi. Yasadan yararlanan 14 kişi, bugün Sivas-Ankara karayolu Köklüce köyü yakınlarında bulunan Cumhuriyet Başsavcılığı'na tahsisli 10 hektarlık bir alana çam fidanı dikimi yaptı. Hükümlülerin Orman İşletme Müdürlüğü'nden alınan 1500 çam fidanını araziye dikerek cezalarını tamamlayacakları belirtildi.

Fidan dikimine İnfaz Savcısı Bilal Gümüş, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü İsmail Arslan ve hükümlüler katıldı. Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Arslan, CMK'nın 231/8'inci maddesi gereğince çeşitli mahkemeler tarafından ilk kez ceza verilip de hükmün açıklanması geri bırakılan mahkumlarla ilgili bu uygulamanın yapıldığını belirterek, "Haklarında fidan dikimi kararı verilen hükümlülerin kararlarını infaz ediyoruz. Bu saha Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na tahsis edildi. Buraya 14 hükümlümüz tarafından 1500 fidan dikiliyor. Bundan sonra da mahkemelerden gelen kararlar ile fidan dikimi bu alanda yapılmaya devam edecek" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2013 Perşembe 17:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?