3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

15 saat süren esaret

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki yaylada mahsur kalan 21 kişi, yolların açılmasıyla 15 saat sonra kurtarıldı.

Kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesine bağlı Yukarı Akören köyünün Mahmutoğlu Yaylası'nda mahsur kalan 21 kişi için Suşehri Kaymakamlığı seferber oldu. İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan hummalı çalışma sonucu yol açılarak köylülere ulaşıldı.

Cep telefonuyla yardım istediklerini belirten Salim Yahşi (58), mayıs ayında yaylaya çıktıklarını ve inmek üzere oldukları sırada kar yağışının başladığını söyledi. Kar yağışının tipiye dönüşmesi sonucu yayla evlerinde beklemeye başladıklarını ifade eden Yahşi, "Tipiden dolayı evlerimizden çıkamadık. Sabah saatlerinde ise jandarmayı arayarak mahsur kaldığımızı ve yolun karla kapandığını bildirdim. Ekipler gelip bizi kurtardı" dedi.

Yaylada 7 haneden toplam 21 kişi kaldıklarını ve beraberlerinde 50 büyükbaş hayvan ile 5 traktör bulunduğunu kaydeden Salim Yahşi, "2 saatlik çalışma sonrası yollar açıldı. Köylüler, traktörlerimizi indirmek için zincir getirdi. Hazırlığımızı tamamladıktan sonra köye indik. Beraberimizde 3 çocuk da vardı ve donma tehlikesi geçirdik" şeklinde konuştu.

Greyder operatörü ise kar kalınlığının 20 santimetreye yakın olduğunu belirterek, 2 saatlik bir çalışma sonrası yolların büyük bir kısmını açtıklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 21:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?