7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

16 yaşındaki kız devlet korumasında

Sivas'ın Suşehri ilçesinde zorla evlendirilmek istenen ve nişanlısı tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen 16 yaşındaki kıza devlet sahip çıktı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından teslim alınan N.D., bakımı yapılarak psikologla görüştürüldü.

Edinilen bilgiye göre Yalnızbağlar Mahallesi Karabayır Sokak'ta ailesi ile birlikte yaşayan N.D. (16), birkaç ay önce Y.Y. (32) ile nişanlandı. Evlenmek istemeyen N.D.'yi annesi D.D. (40), babası Y.D. (42) ve halası S.S. ikna etmeye çalıştı. Nişanlısı ile de görüştürülen N.D.'nin, yakınları tarafından darp edildiği ve evlenmesi için baskı yapılarak nişanlısı ile birlikte olmaya zorlandığı iddia edildi.

Yaşanan olayın ardından N.D., Merkez Karakol Amirliği'ne giderek ailesi hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan ve adli makamlara çıkarılan D.D., Y.D., S.S. ve Y.Y., 'küçük çocuğa cinsel istismara sebep olmak', 'evlenmek amacıyla çocukları cinsel beraberliğe zorlamak' suçundan tutuklanarak Giresun Şebinkarahisar ilçesindeki cezaevine gönderildi.

Bu arada, zorla evlendirilmek istenen 16 yaşındaki N.D. ise Sivas Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. 80. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen N.D., bakımı yapılarak psikologla görüştürüldü. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden bir görevlinin de Suşehri'ne giderek N.D.'nin kardeşleri hakkında inceleme yapacağı ve yurda yerleştirilip yerleştirilmeyecekleri konusunda karar verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?