6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

2. Engelliler Şenliği başladı

Sivas Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı ve geleneksel hale getirilmek istenilen ‘Engelliler Şenliği'nin ikincisi başladı. Sevgi yürüyüşü ile başlayan, müzik ve yarışmalarla devam eden şenlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etkinlikler ilk olarak engelli vatandaşlar ve yöneticilerin 'Sevgi Yürüyüşü' kortejiyle başladı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine kadar yürüyerek gelen kalabalık burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Kaplanoğlu, herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlattı. Kaplanoğlu, "Bu toplumun bireyiyiz. Bizleri unutanlar bilsinler ki bir gün aramıza geldiklerinde, bizlere yapılan hizmetler kendilerine de dönecektir” dedi.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin ise, Sivas'ın tarihi günlerden birine daha ev sahipliğini yaptığını söyledi. Şahin, "Bu gün Sivas'ta gerçekten tarihte olduğu gibi örnek günlerden birini yaşıyoruz. Engelliler Şenliği’nde bir aradayız. Bu şenlik öyle zannediyorum ki birçok ilde düşünülmeyen ve hatta hayal bile edilmeyen güzel organizelerden bir tanesidir. Sivas belki de bunun ilklerini yapıyor" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise AB uyum süreci içerisinde engelli vatandaşlara yönelik olarak kentlerde 2012 yılına kadar bazı çalışmaların yapılması zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Aydın, “Ancak bu süreyi beklemeden birçok projeyi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından işitme engelliler tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra İstanbul Şişli Engelliler Derneği üyelerinin türküler söylediği şenlikte birde semah gösterisi yapıldı. Bugünkü etkinliğin sonunda yapılan koltuk değnekli koşu, tekerlekli ve akülü araba yarışmalarında ilk üç dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öte yandan kaldırıma tekerlekli sandalyesi ile çıkmak isteyen vatandaşlara ise Şehriçi Trafik Tescil Şubesi'nden ekipler amiri Kıyas Aslan ile bir zabıta memurunun yardım etmesi dikkatlerden kaçmadı. Sivas'ta bu yıl ikincisi yapılan Engelliler Şenliği, yarın ve diğer gün kentin turistik yerleri ile kaplıcalardaki etkinliklerle son bulacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?