7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

2. Şiir Şöleni yapıldı

SİVAS 'TA 2. GELENEKSEL ŞİİR ŞÖLENİ YAPILDI

Sivas'ta gerçekleştirilen 2. Geleneksel Şiir Şöleni'ne yaklaşık 80 şair ve yazar katıldı.

Şölende Adanalı Şair Münevver Düver'in 'Benim Bayrağımdan Güzeli Var mı' adlı şiiri okurken duygulanması ve sonrasında Türk Bayrağı'nı öpmesi salonda ayakta alkışlandı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan 2. Geleneksel Şiir Şöleni'ne Sivas Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut ile halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun oğlu Ahmet Şatıroğlu'nun yanı sıra şairler katıldı. Katılımın az olduğu görülen şölende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü Sivas'ın bir gönül diyarı olduğunu söyleyerek, "Sivas bilimde, kültürde kökleri olan bir şehir. Pir Sultan Abdallardan Aşık Veysel'e ve nice gönül dostlarına kucak açmış bu şehir bir gönül diyarıdır. Bu gönül diyarında sizlerle birlikte olmak ne kadar güzel" diye konuştu. Konuşmasının ardından birde şiir okuyan Pürlü salonda bulunan şairler tarafından alkışlandı.

Konuşmaların ardından şölene katılan yaklaşık 80 şair ve yazar teker teker sahneye çıkarak eserlerini konuklara dinletirken Adana'dan katılan şair Münevver Düver'in 'Benim Bayrağımdan Güzeli Var Mı?' isimli şiirini okurken duygusal anlar yaşadı. Şiirinin sonunda Türk Bayrağını öpen Düver salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

SİVAS 'TA 2. GELENEKSEL ŞİİR ŞÖLENİ YAPILDI
SİVAS 'TA 2. GELENEKSEL ŞİİR ŞÖLENİ YAPILDI
SİVAS 'TA 2. GELENEKSEL ŞİİR ŞÖLENİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 17:52:05
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 18:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?