5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

2 kene vakası daha

Sivas’ın Suşehri ilçesinde kenenin ısırdığı 2 kişi tedavi altına alındı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çiftçilikle uğraşan Ö.Ö’nün (48) sol koltuk altına, tarlada çalıştığı sırada kene yapıştı. Suşehri Devlet Hastanesine başvuran Ö.Ö’nün kolundaki kene, hastanede doktorlar tarafından kontrollü olarak çıkarıldı. 

Gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra taburcu edilen Ö.Ö, yıllardır tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirterek, "Bugüne kadar keneleri hayvanların üzerinden temizlerdik. Fakat televizyonlarda kene vakalarını gördükten sonra artık korkmaya başladım. Bugün de koluma yapıştı. Keneye hiç dokunmadım. Keneyi doktorların çıkarmasının sağlıklı olacağını düşünerek, hastaneye başvurdum" dedi. 

Öte yandan, Suşehri Otobüs Terminali’nde çalışan 26 yaşındaki M.Y. de kene ısırması şikayetiyle hastaneye başvurdu. Kolundaki kene kontrollü bir şekilde çıkarılan M.Y, gerekli tetkiklerinin ardından taburcu oldu. M.Y. ve Ö.Ö’nün kolundan çıkarılan keneler incelenmek üzere cam tüplere konuldu. 

Hastane yetkilileri, sağlık durumları iyi olan Ö.Ö. ve M.Y’nin 5 gün sonra kontrol için tekrar hastaneye geleceğini bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 17:18:07
Güncelleme :2 Haziran 2007 Cumartesi 17:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman canoğlu IP: 85.110.97.xxx Tarih : 11.06.2007 20:31:42
ALMAN VE HOLLANDA DERMATOLOGLARI TARAFINDAN ONAYLANAN VE BAKANLIĞIMIZINDA ONAY VERDİĞİ ""TICKNER""ADLI ÜRÜN KENEYİ ÖZEL SPREYİ İLE İÇİNDEKİ VİRÜSLE BİRLİKTE DONDURUP KENEYİ PATLATMADAN VÜCUDUMUZDAN ÇIKARMAMIZI SAĞLIYAN BİR ÜRÜNDÜR.AYRICA BİZLERİ KENEYE KARŞI KORUYAN ""BYE BITES""ADLI SPREY DE ONAY AŞAMASINDA.YAKINDA ECZANELERDEN TEMİN EDEBİLECEĞİZ