6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

2 Madımak zanlısına 8 yıl sonra baskın

Sivas’taki Madımak Oteli yangınıyla ilgili sanıklardan 1997 yılında Ankara 1 No’lu DGM tarafından haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Ali T. ve Sadettin T. adlı 2 kardeş, polisin bir eve yaptığı baskında yakalandı.

Dün gece saatlerinde bir ihbar üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube ekipleri, kent merkezinde bulunan bir eve baskın düzenledi. 37 kişinin öldüğü Madımak yangınının sanıklarından Ali Temiz ve Sadettin Temiz isimli kardeşlerin yakalanması için başlatılan operasyonda sanıklardan Saadettin Temiz yakalanırken, Ali Temiz kaçmayı başardı. Polislerin çabaları ve havaya uyarı ateşi atması sonrasında kaçan Ali Temiz de kısa süre sonra yakalandı.
Sanıklar, Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
Bu arada adliye önünde bekleyen Temiz kardeşlerin yakınları basın mensuplarının görüntü almasına sinirlenerek, "Siz gidin suçluları çekin. Abdullah Öcalan’ı çekin. Olaylarla ilgili olanlar ellerini sallayarak geziyor. Ölenlerin ise otopsileri bile yapılmadı. Siz gidin suçluları bulun" diye tepki gösterdi.

Ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen sanıklar, yüzlerini gizlerken, basın mensuplarının sorularına, "Biz suçsuzuz. Hakkımızda iftira atıyorlar. Siz gidin suçluları çekin. Arif Sağ’ı çekin" diye tepki gösterdi.

Bu arada 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan Madımak Oteli yangını olarak bilinen Sivas olaylarına karıştıkları iddia edilen ve gece yapılan operasyonda yakalanan Temiz kardeşlerin, olayla ilgili daha önce yargılandıkları, bir müddet tutuklu bulunduktan sonra serbest bırakıldıkları, olayların gelişmesiyle ilgili olarak 1997 yılında Ankara 1 No’lu DGM tarafından her iki sanık hakkında gıyabi tutuklama kararı olduğu öğrenilirken, Nöbetçi Savcı huzuruna çıkarılan 2 kardeşin, gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek, yüzlerine karşı suçlarının okunacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 15:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?