7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

20 bin dönüm arazi suya kavuşucak

Sivas'ın Suşehri ilçesinde DSİ 192. Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada Suşehri deresinin üst kotlarında bulunan ve henüz sulanmayan 20 bin dönüm civarında tarım arazisi suya kavuşacağı bildirildi.

Suşehri DSİ 192. Şube Müdürü Mehmet Telek, Suşehri'nde bir devrim yapacaklarını belirterek, "Suşehri deresinin üst kotlarında henüz sulanamayan 20 bin dönüm civarında tarım arazisi var. Bu konuda başlattığımız çalışmada büyük mesafe aldık. İnşallah bu arazilerimiz suyla kucaklaşacak. Serpinti göleti üzerinde bir dizi çalışmalarımız oldu. Bu bölgede toplanacak suyu güzergahlardaki köylerimizin arazilerine ulaştıracağız" dedi.

Suşehri Toki konutları sırtlarından başlayacak su verme işleminde Göllüköy, Avculu, Öksülü, Bedilli, Güneyli, Arpayazı, Kayadelen, Büyük Güzel, Karaağaç, Tepeköy gibi köylerin ve bunlara yakın köylerin de arazilerinin bu sudan faydalanacaklarını kaydeden Telek, "Suşehri'nin içme suyu, enerji ve arazi sulamasında kullanabileceği bu proje Suşehri'nin suya hasret yerlerini sevindirecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 17:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?