7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

200 öğrenci Çanakkale yolunda

SUŞEHRİ DERNEĞİ ÖNCÜLÜĞÜN DE 200 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde 200 öğrenci Çanakkale'ye götürüldü.

İlçede bulunan lise öğrencilerinden oluşan 200 öğrenci, 15 öğretmen ve Dernek Başkanı Celal Deniz ile 5 yönetici, İstanbul Sancaktepe İlçe Belediye Başkanı İsmail Erdem tarafından gönderilen 5 otobüsle, Suşehri Öğretmenevi önünde düzenlenen törenle Çanakkale'ye götürüldü.

Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Dernek başkanı Celal Deniz yaptığı açıklamada; Türkiye'nin en önemli yerlerinden biri olan Çanakkale gezisi tertip etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale'nin, Türk milletinin yok olma üzereyken, var olma noktasına nasıl geldiğini göstermek amacıyla öğrencilerle birlikte Çanakkale Şehitliklerini göreceklerini söyleyen Deniz, "Öğrencilerimize Çanakkale'nin ruhunu işlemeye gidiyoruz. Bu gezinin yapılmasında bizlere destek sağlayan Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem başta olmak üzere, İlçe Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel bir gezi olacak. Uzun bir gezi olacak ama 'Ben Türküm' diyen Türkiyeliyim diyen herkesin imkanları ölçüsünde Çanakkale'ye gidip, Çanakkale ruhunu yaşaması gerektiği bilinci içerisinde bizde şuanda 200 öğrencimizi Çanakkale'ye götürüyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler ise yaptığı açıklamada, gezinin farklı bir gezi olduğunu belirterek, "Ayrı bir dünya gezisi olacaktır. Öğrencilerin dışa açılımı, ayrı bir yer görmeleri, özellikle bu vatanın var olmasının en önemli yerlerinden bir olan Çanakkale'yi görmeleri ayrı bir güzellik katacaktır. Bu gibi gezilerin bundan sonrada devam etmesini dileyerek, Gezide emeği olan başta belediye başkanımız olmak üzere, dernek başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Çanakkale'de şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra, ilçede bulunan orta öğretim okullarından tespit edilen 200 öğrenci otobüslere bindirilerek, polis eskortu eşliğinde ilçe merkezinden konvoyla Çanakkale'ye uğurlandı.

Gezinin 3 gün süreceği, öğrencilerin pazar günü ilçeye gelecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 18:30:02
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 19:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?