6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

2008 Hac kayıtları başladı

Sivas'ta, hac görevini yapmak isteyen adaylar için kayıtların başladığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Vali Yardımcısı İsmail Koşum, hac kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti.

Geçen yıla göre müracaatlarda artış olduğu kaydeden Koşum, uygulanan kota yüzünden başvuranların tamamının hacca gitme olanağının bulunmadığı belirterek, "2007 hac ön kayıtlarıyla kura çekimi ve sonuçlarının, Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu kararı uyarınca sadece 2007 yılı haccı için geçerli olması öngörülmüştür. Söz konusu kuraya kaldığı halde hacca gidemeyenlerin hacca gitme ve hac tiplerini tercih etmedeki iradelerinde meydana gelecek değişiklerin tashihi ve 2008 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlarımıza yeni imkan ve fırsat tanınması bakımından 2008 yılı için yeniden hac kaydı açılması, Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu kararı ile uygun görülmüştür" dedi.

2008 yılı hac organizasyonuna katılmak isteyenlerle ilgili müracaatların, 12-27 Mart 2008 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinde "kayıt yenileme" ve "ön kayıt yaptırma" şeklinde iki ayrı kategoride alınmaya başlandığını belirten Vali Yardımcısı Koşum, "27 Mart tarihinde sona erecek müracaat formundaki kategori tercihleri bağlayıcı olacağından ve kesin kayıtlar sırasında üst kategorilerden alt kategorilere geçiş imkanı olmayacağından vatandaşların dikkatli tercih yapması gerektiğini söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep gökmen IP: 78.162.183.xxx Tarih : 30.03.2008 23:26:47

ben 2 senedir beklıyorum çıkmasını bir sene önceden kayıt olanların kuraya katılması tekrardan haksızlık oluyor lütfen buna bi çare...acizane kul ..hayırlı ve haksızlık yapılamdan başarılı görevler..