3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

2009 gündemi tartışıldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Kaymakamlık bünyesinde 2009 yılı gündem maddeleri görüşüldü.

Halk Eğitim Merkez Salonu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Yusuf Özdemir, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı İlker Şimşek, Emniyet Müdürü Aydın Batu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, Devlet Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Coşkun, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Öğredici ve Suşehri Merkez ve Köyleri'ndeki muhtarlar katıldı.

Toplantıda gündem maddeleri olarak güvenlik değerlendirmesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşli (KKKA) Hastalığı ile ilgili alınan önlemler, tarımsal faaliyetler, anız yangınları ve okul öncesi öğrenci tespitiyle ilgili maddeler görüşüldü. Güvenlik konusunda jandarma ve emniyet alanlarında vatandaşların en ufak şüpheli durumu 156 Jandarma ve 155 Polis imdat telefonlarına bildirmeleri ve daha duyarlı olmaları istendi.

Tarımsal faaliyetler alanında ise Suşehri ve köylerinde Suşehri Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile meyvecilik konusunda yapılacak ortak proje muhtarlara anlatıldı. KKKA hastalığı ile ilgili ise vatandaşların son 3 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan kene ısırığı vakaları konusunda daha bilinçli olmaları için çalışmaların devam ettiği bu konuda 3 bin kene spreyinin dağıtıldığı anlatıldı.

Yaz aylarında sıkça görülen anız yangınları konusunda da vatandaşların 110 yangın ihbar hattını aramaları istendi. Okul öncesi öğrencilerin tespiti konusu da toplantıda görüşüldü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 14:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?