3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

2009'da 301 kişiyi kene ısırdı

Suşehri Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Coşkun, 2009 yılının sekiz aylık döneminde hastanelerine 301 kene ısırığı vakasının geldiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Suşehri Devlet Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Coşkun, son 4 yıldır Türkiye'nin gündemini meşgul eden Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) ile ilgili kene ısırığı vakalarında Suşehri ve köylerinden hastanelerine 301 ısırık vakası geldiğini söyledi.

Kene ısırığı şüphesiyle başvuran 17 hastanın durumunun ciddi olması nedeniyle kontrol altına aldıklarını ifade eden Başhekim Coşkun,” Bölgemizde kene ısırmasından dolayı ölüm vakası yaşanmadı. Keneye karşı mücadelemizde, koruyucu sağlık açısından tedbirlerimizi alıyoruz. Kene ile mücadelede ilçe merkez ve köylerimizdeki vatandaşlarımıza 3 bin adet kene kovucu sprey dağıtımı yapıldı. Bu konuda geçici tedbirler alıyoruz. Ancak vatandaşlarımız artık daha duyarlı ve tedbirli olmak zorundalar. Kene ısırığı vakalarında kendileri keneyi vücutlarından çıkartmamalılar ve bu gibi durumlarda direkt en yakın sağlık birimine gitmeliler " dedi.

Başhekim Coşkun, kenelerin özellikle 900 yada 1300 rakımlı bölgelerde çok görüldüğünü, üreme sürecinde insan ve hayvan sağlığı açısından zarar ve tehlike oluşturduğunu sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 15:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?