6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

2010 yatırım yılı olacak

2010 YILI SİVAS İÇİN YATIRIM YILI OLACAK

Sivas'ta 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 2010 yılının Sivas için yatırım yılı olacağı ifade edildi.

İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve Daire Müdürleri ile Daire Amirleri katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Sivas Valisi Ali Kolat, il koordinasyon toplantısı haricinde aylık değerlendirme programları ile çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, "Valiliğimiz, kurumları ve yapılan çalışmaları denetliyor. İlgili kurumların çalışmalarını ve işlerini takip ediyoruz. 2009 yılını olumlu bir yıl olarak değerlendiriyoruz. 2009'da Sivas'ta 400 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım yapıldı. Bunların 354 milyon TL'si geçekleştirildi. 2010 yılı Sivas için daha da iyi olacak. 2009'dan kalan projeler ve yeni projeler gerçekleştirilecek ve Sivas için bir yatırım yılı olacaktır" dedi.

Bazı basın kuruluşlarının veya şahısların kurumlara gelen ödemelerin geri döndürüldüğünü söylediğini ifade eden Kolat, "Böyle bir şey asla söz konusu değildir. Gelen ödemeler geri gitmez. Bunun dışında 2009 yılında bütün projelerin başladığı düşünülüyor. Böyle bir şeyde söz konusu değildir. Başlatılan projelerin aynı yıl içinde tamamlanması mümkün değildir. Biz bu projeleri aylara ve yıllara bölüyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen ise 2010 yılında gerçekleştirilecek olan projeler hakkında bilgi vererek, "Geçen yıldan kalan projeleri tamamlayarak, yeni projeler ile Sivas'a hizmet edeceğiz. Paşabahçe Fabrikası piknik ve mesire alanını genişleteceğiz. Aksu'da üçüncü etap çalışmalarını tamamlayacağız. 15 mahalleye yeni park alanı yapılacak. Mahallere yeni muhtarlık binaları yapacağız. .Sevgi projesini imzaladık. 9 sevgi evi ve 2 idari bina yapılacak. Avrupa Birliği kriterlerine uygun, mezarlık çalışmalarımızı hızlandıracağız. Her mezara bir tanede olsa çiçek dikeceğiz. Sivas'ta bulunan tarihi konakların çalışmaları başladı. 2010 yılı itibariyle bunları bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Hayvan Barınağı Muayene tesisinin tamamlandığını ifade eden Çimen, "Bu barınağımızda 1100 adet sokak köpeğine kucak açacağız. Böylelikle sokaklarımız başıboş köpeklerden de arınmış olacaktır. Katı atık vahşi depolama merkezi gerçekleştirildi. Yağmur hattı projesi ile, Sivas'ımızda ki alt yapı sorununu tamamen çözeceğiz. 3 adet vakumlu temizlik makinesi alacağız. Böylelikle hem zamandan hem de maddiyattan tasarruf ederek daha sağlıklı bir çevreye kavuşacağız" dedi.

Program, kurum müdürlerinin ve daire müdürlerinin, 2009 yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmaları anlatmasıyla son buldu.

2010 YILI SİVAS İÇİN YATIRIM YILI OLACAK
2010 YILI SİVAS İÇİN YATIRIM YILI OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 18:41:03
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 12:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?