6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

21. yüzyılın Gürün'ü geliyor!

Sivas'ın Gürün İlçesi'nde Kaymakam Davut Gül ve Belediye Başkanı Mehmet Aktaş başkanlığında sivil toplum kuruluşları, sanayici ve işadamlarının katılımı ile 2008 yılı proje ve hedefleri masaya yatırıldı.

Toplantıda Kaymakam Gül, hedef ve projelerini açıkladı.

Öğretmenevi'nde yapılan toplantı Kaymakam Gül'ün son iki yılda Gürün'de yapılan çalışmalarla ilgili bir slayt gösterisi ile anlatmasıyla başladı.

Ardından 2008 yılında ilçede yapılması planlanan yatırım programları ve Gürün'ün geleceği ile ilgili konular anlatıldı.

Birçok konunun başında gelen önemli konuları sıralayan Kaymakam Gül, "Yapılması kararlaştırılan projelerin başında kamu kaynaklarının faydalı bir şekilde kullanılması geliyor. Kamu kaynaklarının dışında yerel imkanların ve hayırseverlerinde çalışmalarda değerlendirilmesi. Gürün'de doğalgaz getirilmesi çalışmalarına devam edilmesi. Ziraat Odası Başkanlığınca, asgari ücretle çalıştırılmak üzere ve İŞ-KUR Kurumundan da onay alındığı takdirde, birlikte belirlenecek alanlarda asgari ücretli olarak kursiyerlere eğitim ve seminer verilmesi. Organize Sanayi Bölgesi'nin temini ile süt toplama ve işleme merkezinin oluşturulması. Yeni açılan merkez sağlık ocağına röntgen ve gelişmiş laboratuar ünitelerinin kurulmasının sağlanması. Halk Eğitim Müdürlüğünce önümüzdeki aylarda folklor, mantar yetiştiriciliği, cezaevinde kalan mahkumlara bağlama kurslarının açılması. Anadolu Öğretmen Lisesi açılması. Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne 8 derslik ek bina açılması. Gürün Merkezi'ne Anaokulu yapımı ve okul öncesinde yüzde 100 okullaşma oranına ulaşılması. KÖYDES programında yapılan stabilize ve asfaltlama çalışmaları sırasında kullanılan malzemelerin dere yatağı malzemesi değil de kırılmış malzeme kullanılmasının sağlanması. Duble yol projesi kapsamında Gürün geçişinin tamamlanması. Gürün-Elbistan yolunun karayolları kapsamına alınması. Merkezde enerji hatlarının yeraltına alınması. Gökpınar Gölü ve Şuğul Kanyonu rekreasyon projesinin tamamlanması. Çevre Kültür ve Sanat evinin bitirilmesi. Tarihi Gürün evlerinin restore edilmesi. Yeşil Gürün için 1 milyon fidan dikimi projesinin desteklenmesi. AB projelerinden azami ölçüde yararlanılması hususları" olarak belirlendiğini söyledi.

Projelerin ve yapılmasına karar verilen çalışmaların açıklanmasından sonra toplantıya katılanlar, bu toplantıların Gürün'ün geleceği ve Devlet-Vatandaş işbirliğinin daha da pekiştirilmesi açısından faydalı olacağını belirttiler.
Toplantı son olarak çalışmaların değerlendirmesi konusunda belirli zamanlarda yapılması kararı alınarak son verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 11:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?