7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

22 yıl sonra arsalarına kavuştular

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 22 yıl önce belediyeden arsa satın alan ancak bölgenin heyelanlı olması nedeniyle yapı ruhsatı verilmemesi sonucu mağdur duruma düşen 28 kişi, belediye tarafından başka bir bölgeden verilen arsaları teslim aldı.

Edinilen bilgiye göre, 1986 yılında Koyulhisar ilçesi Camikebir Mahallesi Kızılyeri mevkiinde, 28 kişiye belediye tarafından ihale ile arsa satıldı. Ancak bölgenin heyelanlı olması nedeniyle bu kişilere bugüne kadar yapı ruhsatı verilmedi.
Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren tarafından 28 kişinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma başlatılmasından sonra, arsa sahiplerine ilçedeki Uluyazı mevkiinden kurayla arsa verildi.

Kura çekim töreninde konuşan Başkan Eren, belediyenin hiçbir kar amacı gütmeden mağdur durumda olan 28 kişiyi arsalarına kavuşturduğunu söyledi. 1986 yılında arsa bedellerinden alınan paranın belediye kasasına girmediğini söyleyen Eren, paraların imar planı çizdirme, altyapı, su getirme gibi hizmetler için kullanıldığı kaydederek, "Gayemiz, sizlerin mağduriyetini gidermekti. Bunun haricinde belediyemizin hiçbir karı yoktur. Eğer ben aksini düşünseydim, bu arsaların tanesini en az 15 bin YTL'ye satardım ki o da belediyeye 420 bin YTL gibi bir para getirirdi. Ama ben onu düşünmedim, bu insanların mağduriyetini düşündüm. Hayırlı uğurlu olsun. İsteyen istediği zaman arsasına bina yapabilir. İsteyen arsasını satabilir, isteyen dilediği gibi imar şartları altında kullanabilir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tapu sahipleri çektikleri kura sonucu arsalarına kavuştu. Tapuların ise 1 ay içerisinde teslim edileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 16:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?