3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

23 bin fidan toprakla buluştu

23 BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, şuana kadar 23 bin fidan toprakla buluştu.

Evrenpaşa Mahallesi Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Orman'ında yapılan fidan dikiminde Kaymakam Yusuf Özdemir'in yanı sıra protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Yusuf Özdemir, burada yaptığı konuşmasında, Suşehri ilçesini yeşillendirmek adına kaymakamlık olarak gayret gösterdiklerini söyledi. Özdemir, "Bu bağlamda Sivas Çevre Orman İl Müdürlüğünden ve Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğünden gelen Çam, Ardıç, Akasya ve benzeri çeşitlerden Evrenpaşa Mahallemize fidan dikimlerini yaptık. 2009-2010 yılları içerisini kapsayan çalışmalarımız neticesinde bugüne dek yaklaşık 23 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Yemyeşil bir Suşehri için hedefimiz 30 bin adet fidan dikilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla adeta seferberlik ilan ettik. Bu çalışmalarımız kapsamında özellikle İlçe Jandarma Komutanlığımızın gayretli çabaları ve Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğünün destekleri ile hedefimiz çerçevesinde Aşağısarıca, Aşağıakören, Akçağıl, Çakırlı, Sağpazarı, Çataloluk, Esenyaka, Güneyli, Olucak, Bostancık, Gökçekent, Evrenpaşa ve Güdeli köylerine fidan dikimlerimiz ilkbahar ve sonbahar aylarında kamu kurumlarında çalışan tüm personel ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm okullarımızdaki öğrencilerin de katılımıyla fidan dikimlerimiz devam edecek" dedi.

23 BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:56:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 13:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?