7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

25 yıldır buzlu ırmakta avlanıyor

Buz altındaki balıkların tadının çok güzel olduğunu söyleyen amatör balıkçı Sabri Atacan, 25 yıldır her kış donan Kızılırmak'ın buzlarını kırarak balık avlıyor.

Balık merakının 25 yıl öncesine dayandığını söyleyen 55 yaşındaki amatör balıkçı Sabri Atacan, kış mevsimi geldiğinde Kızılırmak'ın belirli noktalarına giderek balık avladığını söyledi. İlkel yöntemler kullanarak balık avlayan Atacan, su üzerindeki buzları kırarak tuttuğu balıkları evinde götürdüğünü, bazen de komşularına verdiğini belirtti.

Yaptığı işin riskli olmadığını belirten Atacan, "Her işin bir zorluğu var ama ilmini bilmek gerekiyor. Ben yıllardır her kış bu işi yapıyorum. İlmini bildiğimden buzları kırarken korkmuyorum" dedi. Balığın en tatlı olduğu dönemin yılın bu zamanları olduğunu kaydeden Atacan, "Buz altındaki su sıcaklığı çok iyi. Balıklar da derin yerde. Yılın bu zamanında tutulan balıkların tadı daha güzel" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 16:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim balel IP: 78.186.12.xxx Tarih : 28.05.2008 16:20:21

sevgili atacan yapmıs oldugun işten asırı derece zevk duydugunu biliyorum bende senin meslek tasın olarak yıllardır kızıl ırmak ve cevresinde avlanıyorum senin kafdar olmasdada az cok bu işli biliyorum ve sana daha buyuk balıklar tutmanı diliyorum insalah en kücük balıgın 20 kiloluk yayın olur seni seve4n kardesin ibo atacan sana RASGELE......