2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

25 yıldır yatalak eşine bakıyor

(ÖZEL HABER) 25 YILDIR YATALAK EŞİNE BAKIYOR

Sivas'ın Kangal ilçesinde, Safiye Şahin isimli kadın beş çocuğu ve 25 yıldır yatalak hasta olan eşinin bakım hizmetlerini yerine getiriyor.

Gürsel Mahallesi'nde bulunan evinde 25 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan felçli eşi Şemsettin Şahin'in bakım hizmetlerini çeyrek asırdır yerine getiren ve bu şartlarda 5 çocuk yetiştiren 80 yaşındaki Safiye Şahin, kendisini eşi ve çocuklarına adadı. Beş çocuk yetiştiren ve dördünü evlendiren Safiye Şahin'in bir oğlu da vatani görevini yapmak üzere askerde bulunuyor.

Son iki yıldır almış olduğu bakım ücretinden başka geliri olmayan Şahin ailesi, geçimlerini kıt kanaat devam ettirmeye çalışıyor. Safiye Şahin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin sağlığında 1 metre 80 santim uzunluğunda ve çok hareketli biri olduğunu, şimdi ise günden güne eriyerek 28 kiloya kadar düştüğünü, adeta bir deri bir kemik kaldığını söyledi. Çok zor günler geçirdiklerini ancak hiçbir zaman kahırlanmadıklarını söyleyen Şahin, "Ele güne muhtaç olmadan dört kızımı büyüttüm ve evlendirdim.

Oğlum ise şu an askerlik görevini yapıyor. İnşallah o da askerden gelir bir iş sahibi olursa zor günleri atlatmış oluruz" dedi.

Kendisine yöneltilen, 'Yeşil kartlı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alıyor musunuz?' sorusuna ise vefakar eş Şahin, "Ben oraya gidip beklemeye utanıyorum ama Allah razı olsun bu kış biraz kömür desteği sağladılar" şeklinde cevap verdi.

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk de Şahin ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Öztürk, Safiye Şahin'i belediye olarak 'yılın annesi' seçtiklerini belirterek, "Böylesi fedakarlık bu zamanda az rastlanır. 25 yıldır hem çocuklarına hem de yatağa bağlı eşine en güzel şekilde bakan Safiye ablamızı örnek insan olarak 'yılın annesi' seçiyoruz" şeklinde konuştu.

Hastalık nedeniyle 28 kiloya kadar düşen Şemsettin Şahin ise askerden gelecek oğluna iş istedi.

(ÖZEL HABER) 25 YILDIR YATALAK EŞİNE BAKIYOR
(ÖZEL HABER) 25 YILDIR YATALAK EŞİNE BAKIYOR
(ÖZEL HABER) 25 YILDIR YATALAK EŞİNE BAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 11:52:05
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 20:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?