5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

27 Eylül dünya süt günü

Sivas İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, süt ve süt ürünlerinin kullanımının önemli olduğunu belirterek, "Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır" dedi.

27 Eylül Dünya Süt günü nedeni ile yazılı bir açıklama yapan Yazı, beslenmenin insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak yaşaması için besin öğelerinin yeterli miktarda alınması olduğunu söyledi. Enerji ve besin ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin maddelerinin başında süt ve süt ürünleri geldiğini belirten Yazı, "Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır. Ancak yapılan araştırmalar ülkemizde bu besin grubunun tüketim düzeyinin önerilen miktarların çok altında olduğunu göstermektedir" dedi.

Hızlı büyüme ve gelişme nedeni ile okul çağı çocuklarının pek çok besin öğesine olan ihtiyacı, hayatın diğer dönemlerine oranla fazla olduğuna dikkat çeken Yazı, "Bu dönemde çocukların doğru beslenme alışkanlıkları kazanması ile yeterli ve dengeli beslenmeleri oldukça önemli bir husustur. Öğrencilere temel beslenme bilgilerinin verilmesi, öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi, yanlış beslenme alışkanlıkları ile zamanında mücadele edilmesi ve beslenme davranışlarına örnek olma konusunda ailelere, sağlık personeline ve öğretmenlere önemli görevler düşmektedir" dedi.

Yazı, Dünya Okul Süt Günü dolayısıyla kentteki 2 okulda öğrencilere Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesince süt dağıtılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 17:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?