5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

29 Belediyeye ödenek

AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç, Beldes Projesi çerçevesinde Sivas'taki 6 ilçe ve 23 belde olmak üzere altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere 29 belediyeye toplam 3 milyon 560 bin 175 YTL ödenek gönderildiğini bildirdi. 

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Kılıç, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan Köydes Projesi'nden sonra Beldes Projesi'nin hayata geçtiğini söyledi. Köylerden sonra nüfusu 10 binin altında bulunan ilçe ve belediyelerinin altyapı problemleri için üst limitlerin belli olduğunu kaydeden Kılıç, 2007 yılında Köydes için 2 milyar YTL, Beldes için de 300 milyon YTL ödenek ayrıldığını belirterek, "Yaklaşık 2 bin 500 belediyemiz için nüfus sayısına göre ilçe ve beldelerimizin ödenek miktarı belirlendi. Bu kapsamda Sivas'ta 6 ilçe ile 23 beldemize toplam 3 milyon 560 bin 175 YTL ödenek ayrıldı. Bu paralarla belediyelerimiz, altyapı problemlerini büyük ölçüde giderecektir" dedi. 

AK Parti iktidarı sayesinde Türkiye'nin köy ve beldelerinin AB standartlarında yerleşim birimleri haline dönüşeceğini dile getiren Kılıç, "İktidarımız yıllardan beri yapılmayanları başaracağımıza dair halkımıza verdiğimiz sözü tutmaktadır. Bu vesileyle ilimdeki güzellikleri birlikte yaşama geçirme babında tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 15:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?