4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Sivas'ta Ortopedik Engelliler Derneği'nin organize ettiği 'Engelsiz Yarınlara Hep Birlikte El Ele' adlı etkinlikte, dernek tarafından alınan tekerlekli sandalyeler 7 engelliye verildi.
 
Garden Düğün Salonu'nda Ortopedik Engelliler Derneği, Sivas Sakatlar Derneği ile Beyaz-Ay Görme Engelliler Derneği üyelerinin katıldığı etkinlik, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin step gösterileriyle başladı. Ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Mehmet İmre, engelli olmanın suç olmadığını belirterek, "Biz engelli olarak yaşayanları değil, bu konuya duyarlı olmayanları özürlü olarak kabul etmekteyiz. Amacımız amacınız, yaşayışınız yaşamımız, umudunuz umudumuz olacak. Yıllardır toplumun gözünde bir asalak, bir kambur olarak yaşar gözüken bizler artık konuşan ve üreten örgütlü kitle olduğumuzu ispata başladık. Örgütlü toplumlar her zaman kazanır. Gelin yeni yüzyıla birlik ve beraberlik içerisinde üreten bir toplum olarak girelim. Toplumda eksik olan sevgiyi biz işleyelim. Unutmayalım ki en büyük özür sevgisizliktir" dedi.
 
Ardından konuşan Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç ise Sivas'ta çok önemli adımların atıldığını kaydetti. Sivas'ta faaliyet gösteren ve özürlülere yönelik kurulan sivil toplum kuruluşlarının bugün sorunlarını gidermek için birlikte hareket ettiklerini belirtti. Tunç, belediye olarak özürlülere yönelik çalışmalar da yaptıklarını belirterek, özürlülerin şehir içinde rahatça seyahat etmeleri için hazırladıkları engelli otobüslerinin haftaya hizmete gireceği müjdesini verdi.
 
Son olarak konuşan Vali Veysel Dalmaz ise herkesin bir özürlü adayı olduğunu ifade ederek, ailelerin bireylerindeki özürlülerini gizlememesini istedi. Vali Dalmaz, günümüzde artık her konuda teknolojinin kullanıldığını da ifade ederek, "Artık engelli vatandaşlarımızın bir başkasından yardım alarak kullandığı tekerlekli sandalyeleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki günlerde her kurum ve sivil toplum kuruluşları ile işadamlarının desteğiyle her engelliye akülü araba kampanyası başlatacağız. Buna herkesin katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından dernek tarafından alınan tekerlekli sandalyeler 7 özürlü vatandaşa dağıtılırken, etkinlik çeşitli müzik ve eğlence gösterileriyle tamamlandı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2006 Pazar 17:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.224.222.xxx Tarih : 9.12.2006 22:29:25
Engelliler bir ülkenin insancıllığını gösteren önemli bir ölçüttür... Gelişmişlik düzeyi olarakda algılanabilir.Tüm engellilerin gününü kutlarım. www.haber58.com