6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

3 köyde sağlık taraması

ANADOLU HASTANESİ 3 KÖYDE SAĞLIK TARAMASI YAPTI

Sivas Özel Anadolu Hastanesi MERDER bölgesinde bulunan köylerde sağlık taraması yaparak, Sivas'a gelemeyen hastaları sağlık kontrolünden geçirdi.

Mereküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERDER), Sivas Radyo Televizyon ve Özel Anadolu Hastanesi işbirliği ile MERDER bölgesinde bulunan Olukman, Kuzören Köyleri ile Yıldız Beldesi'nde sağlık taraması yapıldı. Anadolu Hastanesi doktorlarından Dr. Oğuz Gümüşer başkanlığındaki sağlık ekibi, ambulansla birlikte üç köydeki vatandaşlarla bir araya geldi. Hastalıklarla ilgili bilgiler veren ve sağlık ekibi, hastalara küçük çaplı tedavilerde de yardımcı oldu.

Yapılan sağlık taraması ile ilgili bilgi veren MERDER Başkanı Mehmet Açık, Özel Sivas Anadolu Hastanesinin MERDER bölgesinde ikinci kez sağlık taraması yaptığını söyledi. Merkeze bağlı olan Merder bölgesinde dernek olarak bu tür faaliyetleri çok önemsediklerini ve maddi imkansızlıklar nedeniyle hastaneye gitme imkanı bulamayan hastalara yerinde sağlık hizmeti verilmesi için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu dile getiren Açık, "Derneğimiz ve Sivas Özel Anadolu Hastanemiz işbirliği ile Olukman, Kuzören Köyleri ile Yıldız Beldemizde sağlık taraması yapılmıştır. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız sağlık taramasından geçirilmiş olup, bazı hastalar hastanelere yönlendirilmiş ve diğerlerine de ilaç temin edilmiştir. Bu sağlık taramasının üçüncüsünü inşallah önümüzdeki ay içerisinde yine birlikte gerçekleştireceğiz. Amacımız tüm bölgemizi sağlık taramasından geçirmek olacaktır. Bizlere imkanlarını seferber eden Özel Anadolu Hastanemizin değerli yöneticilerine ve emeği geçen tüm personele duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

ANADOLU HASTANESİ 3 KÖYDE SAĞLIK TARAMASI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:50:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 17:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?