6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

3 yıl kümeste kapalı unutuldu!

Sivas'ta 3 yıl önce kapısına kilit vurulan ve bir daha açılmayan kümesin içinde unutulan tavuğun, 3 yıl sonra canlı olarak çıktığı iddia edildi.

Tavuğun böcek yiyerek yaşadığı sanılırken, tırnakları ve ibibiğinin standartların üzerinde uzadığı gözlendi. Edinilen bilgiye göre Kaya Bulut (82) isimli kişi, ikametinin bahçesindeki kümeste yetiştirdiği tavukları kuş gribi salgını nedeni ile keserek yedi.

10 kadar tavuğunun olduğunu ve tavukları kestikten sonra kümesin kapısına kilit vurduklarını söyleyen Kaya, 3 yıldır açmadıkları kümesi dün yıkma kararı verdiklerini anlatarak, "Kümesin çatısını yıktım. Sonra kapısını açtığımda tavuğun tozların içerisinde çırpındığını gördüm. Kurtulan tavuk, bahçe içine kadar geldi. Sonra eşime gösterdiğimde bizim tavuğumuz olduğunu söyledi" diye konuştu.

Tırnaklarının ve ibibiğinin normalin üzerinde olduğunu söyleyen Kaya, "Tavuk 3 yıl süresince böcekleri yiyerek yaşamış olabilir. Tırnakları ve ibibiği uzamış. Ben de bunu veterinere söyledim. Tırnaklarının kesilmesinde bir zarar olmadığını söyledi" dedi.

Kaya Bulut'un oğlu Seyit Bulut da gözlerine inanamadığını belirterek, "Ben yıllar önce tavuk beslediklerini biliyorum. Bu kümesin içindeydi. Çıkınca çok susadığını gördük. Uzun bir süre su içti. Tırnaklarının büyük olması dikkatimizi çekti. Ayrıca gagası da incelmiş. Zannedersem toprağı gagası ile kazıdığı için küçük kalmış" açıklamasını yaptı.

Bu arada 3 yıl sonra kapalı kaldığı kümesten çıkarak tekrar gün yüzü gören uzun tırnaklı tavuğu görmek isteyenlerin Bulut ailesinin evini ziyaret ettiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 17:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tahir çetinkaya IP: 85.103.129.xxx Tarih : 23.07.2008 02:10:34

ilginç bişey bende inanamadım.birazda sacma 3 yıl ya dile kolay