5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

30 Ağustos coşkuyla kutlandı

Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda geçit töreni ile devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü kutlamalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. En çok ilgiyi göğüs göğüse mücadele gösteri timi gördü.

Sabah erken saatlerde Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Orduevinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce'nin tebrikleri kabul etmesinden sonra törenler Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Bayrak, flama ve geçit törenine katılacak görevlilerin yerini almasından sonra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri araç ile vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve folklor gösterileri yapıldı. Son olarak askeri birlik ve tören kıtasının geçit töreninin ardından kutlamalar tamamlandı.

Bu arada Sivas'ta yapılan törenlere Sivaslı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmazken, en çok ilgiyi de göğüs göğüse mücadele timlerinin savunma gösterileri gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 11:51:31
Güncelleme :30 Ağustos 2007 Perşembe 17:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?