6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

30 Ağustos sevinci

30 Ağustos Zafer Bayramı Sivas’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından Vali Zübeyir Kemelek, makamında tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde tören düzenlendi. Törende Vali Üzeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp vatandaşları selamladı. Burada, valilik adına İbrahim Kılınç günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri yaparken, vatandaşlar da çocuklarıyla birlikte ellerindeki Türk Bayrakları ile töreni izledi.

Kutlamalar, resmi geçit töreni ile sona erdi. Kutlamalara AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2012 Perşembe 13:43:15
Güncelleme :4 Eylül 2012 Salı 18:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?