6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

35 yıl sonra buluştular

35 YIL SONRA MEZUN OLDUKLARI YERDE BULUŞTULAR

Sivas Lisesi'nden 1976 yılında mezun olanlar Sivas'ta bir araya geldi.

Sivas Lisesi'nde 1974, 1975, 1976 yıllarında mezun olanlar internette bir sosyal paylaşım sitesinde buluşarak Sivas'ta toplanmaya karar verdi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve Almanya'dan arkadaşlarıyla buluşmaya gelenler 4 Eylül Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde toplandı.

Arkadaşlarıyla görüşmek için 19 yıldır Almanya'da yaşayan Namık Küçükkaraağaç, eski günlerdeki gibi 23 Nisan'ı beraber kutlamak için toplandıklarını belirterek, "1976 yılına kadar mezun olan arkadaşlarla beraber internette 23 Nisan'ı eski günlerdeki gibi kutlamak için buluşmaya karar verdik. O yüzden buradayım."dedi. Küçükkaraağaç geçen hafta gelmek istediğini fakat meydana gelen volkan patlaması olayından sonra uçuşların iptal edildiğini ifade ederek, "Biletimi geçtiğimiz hafta Çarşamba gününe almıştım Sivas'ı geziyim o kokuyu almak istedim için fakat aynı gün bu volkan olayı çıktı. Aynı gün iptal edildi her şey. O günden dün akşama kadar uçaklar hep iptal edildi ama bende hep inat ettim. En son bana bu uçuşta tehlikeli olabilir dediler. Hatta Almanya'da 2 tane boş uçakları uçurdular denemek için. Eğer uçak olmasaydı bir şekilde gelecektim" şeklinde konuştu.

Buluşmayı organize eden Ali Kesti buluşmayı arkadaşlarının isteği üzerinde düzenlediğini söyleyerek, "Bugünkü programımız Sivas Lisesi'nden 1974, 1975, 1976 yıllarında mezun olan grup arkadaşlarımız uzun yıllardan beri Sivas'ta bir buluşma istiyorlardı. Bizde arkadaşlarımızı isteği doğrultusunda bu buluşmayı bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Çeşitli şehirlerden ve yurtdışından gelen arkadaşlarımız var. 3 gün boyunca bu etkinliğimizi devam ettireceğiz" şeklinde ifade etti.

Bu buluşma için Antalya'dan gelen Servet Yazıcı ise 35 yıldır görmediği insanlarla bir araya geldiğini belirterek, "Çok zevkli bir gün. 35 senedir görmediğiniz insanlarla bir araya geliyorsunuz. Herkesin simaları değişmiş, herkesin çoluğu çocuğu olmuş. Bu kadar kalabalığı bir daha bir araya getirmek hayatımızın kalan zamanlarında belki mümkün olmayabilir. Onun için çok zevkli bir an."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 17:36:04
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?