6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

37 aydın için hazin anma töreni

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında, Madımak Oteli'nde çıkan yangında hayatını kaybeden 37 kişi, olayın 15. yıldönümünde CHP'li çok sayıda milletvekili ve partili tarafından anıldı.

Sabah saatlerinde parti binasında toplanan Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) siyah çelenk ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi.

Burada anıta çelenk koyan CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz, anıta siyah çelenk bırakarak, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Atatürk Caddesi üzerinden slogan atarak Madımak Oteli önüne gelen partililer, kırmızı karanfil atarak olaylarda ölenleri andı. Burada bir konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Okay, Madımak Oteli ve Sebatibay İskender Salonu'nun müze olmasını istediklerini yineledi.

Bu konuda 2 kez meclise öneri sunduklarını belirten Okay, "Bizler 2 Temmuz'u barış ve kardeşlik günü olarak kutlanmasını istiyoruz. Yitirdiğimiz o insanlar, 4 Eylül 1919'da Sivas'tan yanan Cumhuriyet ışığının peşinden gittiler.Cumhuriyetin temel ışıklarıydı onlar. Bu gün onların failleri tam yakalanıp cezalandırılmadı. Geçmişte olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelemiz hep birlikte sürecek. Bu mücadelemiz sonuna kadar sürecek" dedi.

Okay, konuşmasını bir ozanın 'Dönen dönsün biz dönmeyiz' sözü ile bitirdi.
Daha sonra tertip komitesi adına konuşan CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, 2 Temmuz 1993 tarihinde yapılan saldırının çoğulcu demokrasiye, Atatürkçü düşünceye, laik Cumhuriyetçi yaşam biçimine ve devlet düzenine yönelik şeriatçı bir başkaldırı olduğunu söyledi. Yapılan konuşmanın ardından CHP'liler sessizce otel önünden dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?