3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

4. Aşıklar Bayramı sona erdi

4. ULUSLARARASI SİVAS AŞIKLAR BAYRAMI SONA ERDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısı ile Sivas Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı, yapılan kapanış programıyla son buldu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen kapanış programına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, vali yardımcıları Kemal Şahin ve Veysel Çiftçi, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, İl Emniyet Müdürü Kemal Seyhan ve birçok davetli katıldı. Programa çeşitli illerden ve yurt dışından katılan halk ozanı ve aşıklar, aşıklık geleneği örneklerinden söyledikleri güzellemeler, türküler, taşlamalar, atışmalar ve uğurlamalarla seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Programda bir konuşma yapan Sivas Valisi Ali Kolat, asıl amaçlarının Sivas kültürünü ve aşıklık geleneğini dünyaya tanıtmak ve yaşatmak olduğunu ifade ederek, "Aşıklar Bayramı'nı kutlamış bulunmaktayız. İnşallah bunun devamı gelecek. Bu sene dördüncüsünü kutladığımız Aşıklar Bayramı'nı gelecekte de devam ettirmemiz gerekmekte ve devam ettireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı'na katılan halk ozanı ve aşıklara, Vali Ali Kolat tarafından plaket verildi. Program, protokol üyeleri ve ozanların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu.

4. ULUSLARARASI SİVAS AŞIKLAR BAYRAMI SONA ERDİ
4. ULUSLARARASI SİVAS AŞIKLAR BAYRAMI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 10:43:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 16:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?