3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

4 Eylül'e UEFA denetimi

Turkcell Süper Lig'in 2008-2009 sezonunu ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Sivasspor'un 4 Eylül Stadyumu'nda UEFA yetkilileri incelemelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Stadyum ve Güvenlik Müdürü Cenk Cem ile birlikte stadyuma gelen UEFA Delegesi David Petriashvili ve organizasyonu düzenleyen TEAM şirketi sorumlusu Tiziano Gaier, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları öncesi 4 Eylül Stadyumu'nun UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmaları yerinde inceleyen UEFA yetkililerine Sivasspor Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Taşseten ile Sivasspor Asbaşkanı Mehmet Ali Topal eşlik etti.

Sivasspor kulüp yöneticilerden bilgi alan UEFA Delegesi David Petriashvili ve Tiziano Gaier, stat hakkında not tutarak fotoğraf çekti. Basın mensuplarına UEFA yetkililerinin yaptığı incelemeler hakkında bilgi veren Sivasspor Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Taşseten, UEFA yetkililerinin statta yapılan son çalışmalar hakkında bilgi almaya ve incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini söyledi. Stadın hazır hale geldiğini belirten Taşseten, "Stat ile ilgili yapılan çalışmalar çok beğenildi. Çalışmalarımızla ilgili mutabakat sağlandı. Çalışmalar bittikten sonra UEFA yetkilileri son kez tekrar gelecek. Stadımız hazır hale gelmiş durumda. UEFA yetkililerinin istediği kriterler yerine getirildi. Çok önemli eksikliklerimiz yok. Çalışmalarımız devam ediyor. Onları da 15 Temmuz'a kadar tamamlayacağız. Şampiyonlar Ligi ön eleme ve gruplara kaldığımız takdirde grup maçlarımızı da burada oynayacağız" dedi.

Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonu fikstürü ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sivasspor Asbaşkanı Mehmet Ali Topal ise fikstürün Sivasspor'un başarısını etkilemeyeceğini söyledi. İlk iki maçın derbi olması nedeniyle biraz zor bir başlangıç olacağını belirten Topal, "İlk iki maçın derbi olması tabi biraz zor ama biz elimizden geleni yapacağız. Bu senede çıtamızı biraz daha yükselterek şampiyonluğu tatmak istiyoruz. İnşallah 2 senedir yapamadığımızı bu sene yaparak şampiyon olacağız" diye konuştu.

Yeni transferlerin Sivasspor'a büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Topal, bu sene şampiyonluk yolunda yeni transferlerin çok faydalı olacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 22:14:32
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 22:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 195.245.227.xxx Tarih : 8.07.2009 11:05:56

başarılar yiğidolar için ...