6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

4 Polonyalı Kızılırmak'a meydan okuyacak

Dünyanın birçok ülkesinde yaz tatillerini kanoyla ırmak üzerinde geçiren 2’si bayan 4 Polonyalı, Kızılırmak üzerinden Avanos’a geçecek. Tatillerini yapmak üzere Sivas’a gelen 4 Polonyalı turist, Kızılırmak üzerinden Avanos İlçesi’ne 5 ila 10 gün içinde gitmeyi planladıklarını söyledi.

Biri inşaat mühendisi 3’ü öğretmen olan kanocu turistler Kızılırmak turlarına başlarken, en büyük yardımı Sivas’ta Sivil Savunma Müdürlüğü’nden gördü.

İnşaat mühendisi Celina Mraz, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerine giderek kanoyla tatil yaptıklarını ve bu kapsamda Türkiye’nin 8. ülke olduğunu söyledi. Bu yıl Kızılırmak üzerindeki yolculuklarına Sivas’tan başlayacaklarını ve kano gezisini Avanos’ta tamamlayacaklarını kaydeden Mraz, amaçlarının tatille birlikte turistik yerleri gezmek olduğunu belirtti.

Mraz, "Amacımız değişik ülkeleri ziyaret edip görmek, insanlarını tanımak ve alışkanlıklarını öğrenmektir. Sivas’tan başladığımız gezimizi 5 ila 10 gün içerisinde tamamlayıp, Avanos’ta bitirmeyi planlıyoruz. Türkiye’de de 3 hafta kalacağız" dedi.

Kanoyla tatilin güzel olduğunu ifade eden Mraz, "Biz her günümüzü doğayla iç içe geçiriyoruz. Su soğuk; ancak manzarayla birlikte çok güzel. Her yıl kanoyla tatil yapmayı iple çekiyoruz" diye konuştu. Tek zorluğunu eşyalarının ağır olması ve kanoları ırmağa indirirken yaşadıkları zorluk olduğunu belirten Mraz, "Sadece ırmağa inmek biraz zor oluyor. Yolculuğumuz otobüs ve uçakla devam ediyor. Bagajlarımız biraz ağır. Sivas’ta ise çok büyük yardım gördük" şeklinde konuştu.

Yanlarında getirdikleri çadırlarda kaldıklarını sözlerine ekleyen Mraz, gazel buldukları kıyılara kamp kurarak dinlendiklerini belirtti.

Polonyalı turistler, 30 kilometre mesafede kendilerine yardımcı olacak Sivas Sivil Savunma Müdürü Peksever Müderrisoğlu ile sivil savunma ekiplerine sarılarak teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 17:56:29
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 13:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan demirci IP: 195.93.60.xxx Tarih : 15.08.2005 01:24:02
Yurtdisinda yasayan bir Sivasli olarak,benim önerim:bu tür sipor ve turistik aktiviteleri yetkili kisiler tarafindan ele alip Sivas icin devamli bir tanitim ve gelir kaynagi yapmak gerekir. sevgi ve saygilarimla: Ramazan Demirci