3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

400 çocuk erkekliğe adım attı

Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen 20. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni yapıldı.

4 Eylül Spor Salonu'nda öksüz ve yetim çocuklar için yapılan sünnet şölenine Sivas Vali Vekili Kemal Şahin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, sünnet olan çocukların aileleri ve davetliler katıldı.

Toplu sünnet şöleninde mahalli sanatçılar kısa bir konser verirken, halk oyunları gösterileri yapıldı. Sünnet olacak çocuklara temsili kına gecesi düzenlenirken, sünnet olacak çocuklardan bazılarının salonda uyuması ise renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Şölende bir konuşma yapan Vali Vekili Kemal Şahin, erkekliğe atılacak ilk adımın sünnet ile başladığını belirterek, erkek çocuklar için sünnetin hayatın belli kademelerinden biri olduğunu söyledi.

Sünnet olmanın korkulu bir an gibi görüldüğünü belirten Şahin, "Sünnet anı erkek çocuklar için hayatta unutulmayacak anlardandır. Bu korkulu bir an gibi görülür, ancak böyle güzel bir şölen şeklinde geçiyor ise sevince dönüşür" dedi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, 20 yıldır Sivas'ta sürdürülen bu geleneğin bundan sonraki yıllarda da kaliteli bir şekilde devam ettireceklerini söyledi. Bu yıl toplu sünnet şölenine farklı bir anlayış getirdiklerini ifade eden Ürgüp, "Daha önceki yıllarda toplu sünnet şöleni uygulamasında çocukların evlerinde yapılan bu işlemi bu yıl daha hijyenik ve daha sağlıklı bir ortama taşıdık. Çocuklarımızı Sivas Numune Hastanesi'nde sünnet ettirerek daha sağlıklı bir ortamda bu işlemi gerçekleştireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından sünnet olacak çocuklar için yapılan hediye çekilişleri ve çeşitli gösteriler ile devam eden şölen kapsamında 400 çocuk sünnet ettirilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 19:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?