3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

46 çeşmeye tek açılış!

Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİBESKİ) tarafından faaliyete geçirilen 46 içme suyu çeşmesi için sembolik bir açılış töreni gerçekleştirildi.

İnönü Mahallesi Sünnet Sokak'ta bulunan Ömer ve Fadime Erkara hayratına yapılan çeşmesinin sembolik açılışına Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve mahalle halkı katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediyeciliğin bir hizmet yumağı olduğunu söyledi. Sivas'ta daha önce kapatılan çeşmeleri tekrar faaliyete geçirmek için çalıştıklarını belirten Ürgüp, "Tatlı suyumuz bir kültürdür. Bu kültüre sahip çıkmak için kapatılan tatlı su çeşmelerimizi tekrar açmak ve halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kepenek Caddesi'nde 17, Behrampaşa'da 29 olmak üzere toplam 46 çeşme faal hale geldi" dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve mahalle halkı kırmızı kurdeleyi keserek tekrar faaliyete geçirilen 46 tatlı su çeşmesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası belediye yetkilileri tarafından mahalledeki çocuklara çikolata dağıtıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 21:35:04
Güncelleme :16 Eylül 2009 Çarşamba 09:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATİH SOYSAL IP: 78.163.103.xxx Tarih : 20.09.2009 08:45:37

sayın belediye başkanı ve bu sivasın bir simgesi olan her mahallede akan suların açılmasında emegi gecen  herkese teşekkür ederim.her su içmemde rahmetli MUHSİN REİS aklıma geliyor canına degsin.tüm islam aleminin ramazan bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileim.