7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

5 çocuklu işsiz babadan bisikletli eylem

Sivas'ta işten çıkarılan, 5 çocuk sahibi Halil Fişne (45), bisikletiyle Ankara'ya giderek, kalıcı bir işe girmek için kendine söz veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyecek. Bu yıl 3. kez yollara düşen Fişne, Ankara'ya vardığında mutlaka Başbakan ile görüşeceğini söyledi.

Bisikletiyle Sivas'tan Ankara'ya doğru hareket eden Halil Fişne, 15 yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde mevsimlik işçi olarak çalışmaya başladığını ve 3 yıl önce işten çıkarıldıktan sonra bir daha işe alınmadığını belirtti.

Tazminatını da alamadığını ileri süren Fişne, önceki yıl 4 Eylül kutlamalarından Sivas'a gelen ve kendisine yardım sözü veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi.

Bu yıl 3. kez bisikletiyle yola çıktığını hatırlatan Fişne, "Ben kimseden para dilenmiyorum. İşten çıktığım için ev kiramı ve elektrik parasını ödeyemiyorum. 5 Çocuğumun geleceğini sağlamak için Başbakan'dan yardım isteyeceğim. Çünkü Başbakan Sivas'a geldiğinde bana söz vermişti. Ancak bugüne kadar görüşemedim" dedi.

Fişne, bu yılki ilk denemesinde 4 gün sonra Ankara'da olacağını da kaydederek, "Oraya gittiğimde mutlaka Başbakan Erdoğan ile görüşeceğim. Ben bir babayım. Benim babam da devlet. Canım Başbakan'ımdan kendim ve çocuklarımın geleceği için mutlaka görüşerek, yardım isteyeceğim" diye konuştu.

Fişne, bisikleti ile Ankara'ya doğru yola çıkarken, boynuna astığı Türk bayrağı ve bisikletinin önündeki küçük pankart haricinde yanına bir şey almadığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 20:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?