7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

5 kardeşe Kaymakamlık sahip çıktı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, anneleri ölen, babaları işsiz olan 2'si ikiz 5 kız kardeşe kaymakamlık sahip çıktı.

Şarkışla'nın Kayapınar köyünde tek odalı, harabe görünümündeki evde yaşayan 5 çocuklu Haspolat ailesi, aile reisi Hasan Haspolat'ın (39) işsiz olması nedeniyle zor günler geçirmeye başladı.

Kansere yakalanan anne Emine Haspolat'ın (35) yaklaşık 4 ay önce ölmesinin ardından Haspolat ailesinin yaşadığı sıkıntılar daha da arttı.

Annelerinin ölümü üzerine zor günler geçiren Yeşim (12), Hilal (10), Gizem (9) ile ikiz Eda ve Seda Haspolat (5) kardeşlere ilk yardım elini köy muhtarı Ertuğrul Saçmalı ile köydeki ilköğretim okulunda görevli öğretmenler uzattı.

Bazı ihtiyaçları Türk Kızılayı Şarkışla Şubesince temin edilen çocuklara Şarkışla Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) da destek oldu.

Kaymakam İsmail Çataklı'nın talimatıyla, aile için, vakıf tarafından, 3 odası ve 1 salonu bulunan, 90 metrekare genişliğinde ev inşa edildi.

Soğuk kış günleri öncesinde sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşayan çocukları, Kaymakam İsmail Çataklı, Belediye Başkanı Hacı Ömer Coşar ve Garnizon Komutanı Yarbay Erdal Özgenç, yeni evlerinde ziyaret etti.

Annelerinin ölümünü ardından evin tüm işlerini yürüten ve adeta kardeşlerine annelik yapan ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Yeşim Haspolat, Kaymakam Çataklı'dan, evlerine buzdolabı istedi. Çataklı da Yeşim'e evlerinin gerekli eşyalarla donatılacağını söyledi.

Köy muhtarı Ertuğrul Saçmalı'ya çocuklara sahip çıkılması talimatı veren Çataklı, çocuklara gereken desteğin verileceğini ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 13:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?